Narodna stranka: Sramotna izjava gradonačelnika Novog Sada o sudijama

27 dec 2017

"Brutalan napad na vladavinu prava direktno orkestriran iz kabineta predsednika Republike"

Narodna stranka ocenila je danas da je izjava potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića povodom oslobađajuće presude Predragu Bubalu brutalan napad na vladavinu prava, nezavisnost sudstva i pretpostavku nevinosti.

„Sramotna izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića kojom je uvredio sve sudije u Srbiji nazvavši ih korumpiranim apsolutno je nedostojna bilo koga ko se bavi javnim poslovima u državi“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Mediji su preneli da je Vučević posle oslobađajuće presude Bubalu izjavio da „kao pravnik i običan građanin“ pita sudije „kome služe, narodu ili lopovima“ i „koliko koštaju njihov obraz i čast“.

Narodna stranka je dodala da Vučevićeva izjava predstavlja stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je taj „brutalan napad na vladavinu prava, nezavisnost sudstva i pretpostavku nevinosti direktno orkestriran iz kabineta predsednika Republike“.

U saopštenju se navodi da više od pet godina vlast SNS-a sistematski ruši osnovne postavke pravne države tako što preko svojih tzv. medija najavljuje hapšenja, objavljuje podatke iz istraga, unapred izriče presude a sada i otvoreno preti sudijama tako što se pozivaju građani „da ne ćute više na sramne oslobađajuće presude“.

„Za Aleksandra Vučića je jedina prihvatljiva atmosfera u kojoj on hapsi, optužuje, oslobađa i osuđuje a u suprotnom takva Srbija ne treba ni da postoji“, navela je Narodna stranka i dodala da pruža potpunu podršku principu vladavine prava i nezavisnosti sudstva.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!