Napadnut novinar Vladimir Ješić u Inđiji

14 apr 2015

Napadač izašao iz vozila koje je iznajmio predsednik Opštinskog odbora SNS Vladimir Gak

Novinar Vladimir Ješić napadnut je danas na ulici u Inđiji, a on je ocenio da je razlog za napad na njega samo to što je brat bivšeg gradonačelika Inđije Gorana Ješića.

“Hodao sam ulicom u blizini zgrade u kojoj stanuje moj brat, kada je na mene iznenada i bez ikakvog povoda nasrnuo krupan čovek u crnoj jakni. Udario me je, gurnuo na ogradu i pretio mi je smrću”, rekao je Ješić za Autonomiju.

On je dodao da je nakon toga napadač pobegao u jednom sivom automobilu i naveo da je policija veoma brzo reagovala i da je pronašla automobile.

Kako je za Autonomiju rekao izvor iz policije, ustanovljeno je da je napadač izašao iz vozila koje je od jedne rent-a-kar agencije iznajmio predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Gak.

„Ne možete da verujete kakva je psihoza napravljena u Inđiji. Tu su crni džipovi, tu su sumnjive osobe koje nikada niko ranije nije video u Inđiji, građani su uplašeni“, kazao je Ješić i dodao da se situacija smirila nakon intervencije policije.

„Nakon intervencije policije, sumnjivci u crnim jaknama i u crnim džipovima su se razbežali i situacija se smirila“, ispričao je Ješić.

U Inđiji se sutra održava vanredna sednica Skupštine opštine, na kojoj treba da se nađe inicijativa SNS za smenu predsednika opštine Petra Filipovića iz Demokratske stranke.

DS je ranije optužio SNS da pokušava na silu, kroz ucene i pretnje odbornicima DS-a, da preuzme vlast u Inđiji, a SNS je te optužbe odbacio.

LSV osudio napad na Vladimira Ješića

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila napad na novinara Vladimira Ješića i zatražila da napadač bude što brže pronađen i sankcionisan.

“Nema tih političkih ciljeva i promena koje mogu opravdati fizički napad i pretnje smrću, a naročito nečijim članovima porodice. To je apsolutno nedopustivo”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Vladimir Ješić je brat bivšeg gradonačelnika Inđije i potpredsednika Demokratske stranke (DS) Gorana Ješića.

LSV je pozdravio dobru reakciju policije koja je pronašla automobil napadača. “Sada očekujemo da napadač bude što pre bude pronađen, da javnost sazna ne samo detalje o tom napadu, nego i njegovo puno ime i prezime i da zbog toga i on i njegovi eventualni saučesnici budu najoštrije sankcionisani”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!