Napad na kuću predsednika DS u Baču

15 sep 2014

Podmetnut požar u kući Tomislava Bogunovića

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od nadležnih organa da otkriju i sankcionišu osobe koje su u noći između subote i nedelje pokušale da podmetnu požar u kući Tomislava Bogunovića, bivšeg predsednika opštine Bač i šefa odborničke grupe DS u Skupštini opštine.

Ispred kuće u kojoj Tomislav Bogunović živi sa porodicom, u vreme dok su ukućani spavali, na samoj kapiji kuće podmetnut je požar, a ceo događaj je prijavljen policiji, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da DS od nadležnih organa očekuje da, sem direktnih počinilaca, otkriju i ko su nalogodavci i organizatori napada.

“Politička situacija u Baču je zbog nemogućnosti Srpske napredne stranke da skupi dovoljan broj odbornika za rad Skupštine opštine izuzetno napeta i složena, pa je nepohodno utvrditi da li je ovaj vandalski čin politički motivisan”, piše u saopštenju.

MUP: Ispred kuće čelnika DS u Baču zapaljeno malo suve trave

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je večeras da je policiji u Baču prijavljeno da je ispred kapije kuće T.B. iz tog mesta zapaljena “manja količina suve trave”.

“Policija je izašla na lice mesta, obavila uviđaj i Osnovnom javnom tužilašstvu u Bačkoj Palanci dostavila izveštaj o ovom događaju”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!