Na sjednici vlade uhapšena dva ukrajinska zvaničnika

25 mar 2015

Prvi čovjek vladine državne službe za hitne slučajeve i njegov zamjenik uhapšeni su u antikorupcijskoj akciji zbog prevara u takozvanim "off shore" kompanijama

Dva visoka ukrajinska zvaničnika uhapšena su tokom sjednice vlade u Kijevu, koju je direktno prenosila televizija danas (25. marta).

Uhapšena su dva visoka zvaničnika vladine službe za hitne slučajeve zbog sumnje u umješanost u korupciju na viskom nivou.

Ministar unutrašnjih poslova, Arsen Avakov rekao je da su dvojica muškaraca, prvi čovjek vladine državne službe za hitne slučajeve i njegov zamjenik, uhapšeni u antikorupcijskoj akciji zbog prevara u takozvanim „off shore“ kompanijama.

U očiglednoj namjeri da se ovom slučaju da veliki publicitet, kako bi se promovisala vladina najava borbe protiv korupcije, ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk je rekao:

„Dok je zemlja u ratu i dok prebrojavamo svaki novčić, oni kradu od naroda i države. Ovo će se dogoditi svakome ko krši zakone i ko pokušava izigrati ukrajinsku državu“, poručio je Jacenjuk.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!