Mostovi medijskog obrazovanja

10 sep 2012

Ovog puta okupiće četrdesetak studenata i predavača sa univerziteta u Mađarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji

Međunarodna letnja škola studenata novinarstva „Mostovi medijskog obrazovanja“  otvorena je danas ujutro u hotelu „Norcev“ na Fruškoj gori.

Letnja škola, koju Odsek za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta organizuje po četvrti put, trajaće do nedelje 16. septembra i ovog puta okupiće  četrdesetak studenata i predavača sa univerziteta u Mađarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Oni će istraživati kako mediji izveštavaju o Evropskoj uniji, a svoje radove predstaviće na naučnoj konferenciji poslednjeg  dana škole, u nedelju, 16. septembra, naveli su organizatori.

Šefica Odseka za medijske studije Dubravka Valić-Nedeljković kazala je da je veoma malo istraživača medijskog diskursa koji dolaze iz oblasti žurnalistike.

Dodala je da zbog toga “Mostovi medijskog obrazovanja” imaju poseban značaj jer gaje mladu generaciju istraživača medijskog diskursa.

U okviru skupa biće održana i tribina „Evropa: tamo i ovde“, na kojoj će govoriti Goran Milić, direktor TV Al Džazira za Balkan, Ljubica Gojgić, novinarka i urednica na TV B92, i Matija Stepišnik, predsednik Društva novinara Slovenije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!