Mostovi medijskog obrazovanja jubilarni 10. put u Novom Sadu

Učesnici diskutuju o pojavi lažnih vesti, javnim servisima, digitalnim medijima, politici i novinarstvu

14. sep 2018

Dvodnevna Međunarodna naučna konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja“ otvorena je danas na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a ovaj jubilarni, deseti skup okupio je 32 učesnika iz 13 zemalja, rečeno je na otvaranju.

Tokom dvodnevne konferencije biće izloženo tridesetak naučnih radova na aktuelne teme iz domena medijske sfere, podeljenih u šest tematskih sesija, objasnio je šef Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Pralica.

Najavio je da će se učesnici baviti pojavom lažnih vesti, javnim servisima, digitalnim medijima, politikom i novinarstvom, oblastima vezanim za kulturu, za obrazovanje novinara i novim trendovima u ovoj profesiji.

Među uvodničarima danas je bio Žoan Soler-Adilon sa Univerziteta u Londonu i Đovani Gocini sa Univerziteta u Sijeni u Italiji, koji će predavanje održati sutra ujutro, putem video linka.

Sutra će biti održana i prezentacija zbornika radova „Balkan Media“, u čast Dubravke Valić Nedeljković, dugogodišnje predavačice i šefice Odseka za medijske studije u Novom Sadu, koja odlazi u penziju.

Naučni radovi predstavljeni na konferenciji, a koji dobiju pozitivne recenzije, biće objavljeni u zborniku u štampanom i digitalnom formatu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga