Pastor: Moguć dogovor DS-a i SNS-a oko Vlade Vojvodine

26 sep 2014

"Nema zabetoniranih stavova ni na jednoj strani"

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da je moguch dogovor izmedju Demokratske stranke i Srpske napredne stranke oko oblika Pokrajinske vlade.

„Ne mogu s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor biti postignut, ali su velike šanse“, kazao je Pastor u intervjuu za dnevni list „Večernje novosti“.

Govoreći o insistiranju SNS-a na formiranju tehničke Vlade u Vojvodini i odbijanju DS-a da napravi koncentracionu vladu, koju on predlaže, Pastor je kazao da je do sada razgovarao sa predstavnicima obe stranke i da ni jedna od njih nema „zabetonirane stavove“.

„Za razliku od javno izrečenih stavova u razgovorima sa strankama, u koje nije uključena javnost, nema zabetoniranih stavova ni na jednoj strani“, kazao je Pastor za „Novosti“.

Pastor je objasnio i da je njegova stranka (SVM) odbila da podrži Deklaracija o ustavnim promenama jer takva pitanja nikako ne bi smela da se rešavaju “naprečac” i da je potrebno pokrenuti široku društvenu raspravu.

On je kazao da u Deklaraciji ima mnogo spornih stvari, jer, prema njegovoj oceni, taj dokument odražava mišljenje samo dela Skupštine Vojvodine, a posebno je nejasno „kako predlagači doživljavaju pitanje finansiranja i svojine pokrajine“.

On je u intervjuu kazao da je Ustav veoma složena i ozbiljna stvar za koju ne bi smeli da budu presudni odnosi tipa ko je s kim partner, a ko opozicija, pošto je reč o pitanjima koja su trajnija i značajnija nego aktuelna partnerstva.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!