Ministarstvo „nije u mogućnosti“ da posreduje između paora i investitora iz Emirata

09 sep 2014

Dogovor ništa ne vredi

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu saopštio je danas da ga je Ministarstvo za poljoprivredu obavestilo da “nije u mogućnosti” da posreduje u dogovorima između investitora iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) i nezadovoljnih poljoprivrednika iz Vojvodine, a u vezi sa zakupom državnog poljoprivrednog zemljišta.

“Na žalost, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je danas primio obaveštenje Ministarstva da nije u mogućnosti da posreduje u vezi sa dogovorom koji smo imali, te da se dogovoreni susreti neće održati”, piše u saopštenju sekretarijata.

Na sastanku koji je održan pre dve nedelje u tom ministarstvu, sekretarijat se založio da poljoprivrednici iz Vojvodine dobiju istu šansu kao i investitor iz UAE i usprotivio se modelu ugovora, koji je zaključen između Vlade Srbije i firme “Al Rafawed”.

Na sastanku je pokrenuta inicijativa da se pronađe kompromis, kako bi vojvođanski poljoprivrednici ipak dobili priliku da se ravnopravno nadmeću na licitaciji za zakup državnog zemljišta.

Tada je dogovreno da će Ministarstvo biti spona između Sekretarijata, koji zastupa poljoprivrednike, i investitora, kao i ostalih predstavnika koji prate dogovore sa UAE.

Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski obavestiće poljoprivrednike iz Vojvodine o ishodu inicijative na sastanku koji će biti održan u petak, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!