Milosavljević saslušan zbog nabavke vakcina protiv gripa

06 Aug 2011

Zasad, u ovom slučaju ni protiv koga nije podneta krivična prijava, a ko će odgovarati zbog štete od šest miliona evra, koja je naneta državnom budžetu iz kog je finansirana nabavka vakcina, odlučiće Specijalno tužilaštvo.

Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević saslušan je u istrazi koju je zbog malverzacija u postupku nabavke „Novartisove“ vakcine protiv svinjskog gripa pokrenula Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, saznaje „Blic“.

Milosavljević kaže da je u slučaju nabavke vakcina najvažnija bila zaštita građana
Policija je pre nekoliko dana saslušala i epidemiologa dr Predraga Kona, koji je u vreme pandemije bio predsednik radne grupe.

– Njegovim saslušanjem okončan je pretkrivični postupak o malverzacijama u nabavci vakcina i ceo predmet je prosleđen Specijalnom tužilaštvu.

Pre Kona, po pozivu SBPOK, u zgradi MUP Srbije iskaz su dali i bivši ministar Milosavljević i Svetlana Vukajlović, nekadašnja šefica RZZO. Zasad, u ovom slučaju ni protiv koga nije podneta krivična prijava, a ko će odgovarati zbog štete od šest miliona evra, koja je naneta državnom budžetu iz kog je finansirana nabavka vakcina, odlučiće Specijalno tužilaštvo – kaže za „Blic“ izvor iz MUP Srbije.

Milosavljević: Izjavu sam dao kao građanin
Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević juče je potvrdio za “Blic” da je bio na informativnom razgovoru
– Izjavu sam dao u svojstvu građana. Najvažnije su mi istina i činjenice, a u slučaju kupovine vakcina najavžnija je bila zaštita građana u toku pandemije H1N1 virusa – ističe dr Milosavljević.
Svetlana Vukjalović i dr Predrag Kon juče nisu želeli da daju komentare povodom istrage nabavke vakcina.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!