Milo Đukanović: DPS je pobednik, odbranili smo Crnu Goru

17 Oct 2016

On je kazao da će Crna Gora brzo biti članica NATO, a za nekoliko godina privešće kraju i razgovore o ulasku u Evropsku uniju

Lider crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je sinoć da je njegova stranka “opet pobednik”, jer je sama osvojila 36 poslaničkih mandata.

Đukanović je rekao da je izborna pobeda DPS utoliko veća jer je ostvarena samostalno, sa više podrške nego što su postigle opozicione partije.

“Imamo duplo više mandata od našeg prvog sledećeg konkurenta (Demokratskog fronta)”, rekao je Đukanović, prigovarajući opoziciji zbog toga što na osnovu svojih izbornih rezultata proglašava sopstvenu pobedu.

On je rekao da je “DPS sam osvojio više od svih njih zajedno”, dodavši da će ta stranka sa svojim partnerima, imati “najmanje 42 poslanika” u Skupštini Crne Gore koja ima ukupno 81 mesto.

On je najavio da će odmah pošto budu saopšteni zvanični izborni rezultati, DPS pristupiti razgovorima sa svojim, kako je naveo, tradicionalnim partnerima, pri čemu ima u vidu partije stranaka manjinskih zajednica.

Crna Gora, prema rečima Đukanovića, nastavlja putem “sigurne evropske budućnosti”.

On je kazao da će Crna Gora brzo biti članica NATO, a za nekoliko godina privešće kraju i razgovore o ulasku u Evropsku uniju.

Đukanović je zahvalio glasačima DPS, ocenivši da su oni “heroji”, jer su, kako je naveo, pokazali odlučnost pred napadima na Crnu Goru.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!