Milan Ćulibrk: Ovde stvari ne mogu racionalno da se objasne

29 mar 2018

"Imamo potpuno šizofrenu situaciju da tvrdimo da smo na evropskom putu, a Vučić razgovara sa Putinom i Lukašenkom"

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk ocenio je za TV N1 da u Srbiji „imamo šizofrenu situaciju da tvrdimo da smo na evropskom putu, a predsednik Aleksandar Vučić razgovara sa Putinom i Lukašenkom“. On je naveo i da „ovde stvari ne mogu racionalno da se objasne“.

Ćulibrk se u Novom danu TV N1 osvrnuo na telefonski razgovor predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, posle hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, ocenjujući da je predsednik Rusije sigurno u pravu kada govori o odnosima Beograda i Moskve, jer Srbija ne samo da je ključni, već i jedini partner Rusije u Evropi.

“Imamo potpuno šizofrenu situaciju da tvrdimo da smo na evropskom putu, a Vučić razgovara sa Putinom i (predsednikom Belorusije Aleksanrom) Lukašenkom”, primetio je Ćulibrk.

On je dodao i da je uveren da će telo Saveta Evrope za borbu protiv korupcije – GRECO (Grupa država za borbu protiv korupcije), u oktobru ponovo dati negativnu ocenu Srbiji, jer ništa nije urađeno da rad parlamenta postane transparentniji.

„Mi smo bolesni, mi nismo normalni. Što kaže Milan Knežević – mi tvrdimo da je voda suva i da je kamen mek“, rekao je Ćulibrk i podsetio da je i Slobodan Milošević dobijao izbore 1993. godine kada su plate bile pet maraka, a penzije dve marke.

„Ne vredi, ovde stvari ne mogu racionalno da se objasne“, ocenio je Ćulibrk u gostovanju na TV N1.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!