Mijić: Vojvodina da donosi svoj statut ili ustav

02 Mar 2014

Boris Tadić je štetočina za Vojvodinu

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Vojvodina Dušan Mijić izjavio je danas da Skupština Vojvodine treba da donosi “statut ili ustav” Vojvodine, a ne da se štatut, kao danas, potvrđuje u Skupštini Srbije, i založio se da Srbija bude uređena kao “složena država”.

“Potreba za donošenjem novog ustava je prioritet LDP-a nakon izbora. Nikakvo ponižavanje Vojvodine ličnim dilovima među političirami nije prihvatljivo, već institucionalno rešenje kojim bi Vojvodina i njena skupština i vlada bile dovedene u ravnopravan položaj unutar složene države Srbije”, naveo je Mijić u saopštenju za javnost.

On je oštro kritikovao predsednika Nove demokratske stranke (NDS) Borisa Tadića i optužio ga da je jedan od krivaca za donošenje aktuelnog Ustava Srbije, kojim je autonomija Vojvodine sužena, kao i za potpisivanje “štetnog” energetskog sporazuma sa Rusijom.

Mijić je za Tadića rekao i da je direktno odgovoran za imenovanje sudija Ustavnog suda, suda koji danas “ljušti i statusnu fasadu” autonomije Vojvodine.

Dodao je da je Tadić zaboravio da je prodao Naftnu industriju Srbije (NIS) ruskom Gaspromnjeftu za 400 miliona evra.

“Od tada je NIS samo u Banatu izvadio četiri milijarde dolara banatske nafte, uz beznačajnu rudnu rentu”, naveo je Mijić i poručio biračima Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja na izbore izlazi u koaliciji sa Tadićevim NDS-om, da dobro razmisle za koga će glasati.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!