Mijić: Vlada Vojvodine, DS i LSV ćute o problemima pokrajine

11 jan 2012

Činjenica da je bruto društveni proizvod Vojvodine pao ispod nivoa centralne Srbije trebalo bi da izazove pravu političku buru

Potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić kritikovao je danas Vladu Vojvodine, Demokratsku stranku (DS) i Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i optužio ih da se ne zalažu za interese Vojvodine.

„Činjenica da je bruto društveni proizvod Vojvodine pao ispod nivoa centralne Srbije trebalo bi da izazove pravu političku buru u pokrajini, ali to se ne dešava. Ćuti Vlada Vojvodine, ćuti DS, ćute i autonomističke stranke”, rekao je Mijić na konferenciji za novinare.

On je optužio LSV da je postala „batina” političkih snaga koje se bore protiv pokrajine i njenih institucija, dok je DS-u zamerio to što se ne oglašava o zaostajanju Srbije u procesu evropskih integracija, zbog čega veoma trpi i Vojvodina.

Prema Mijićevim rečima, Vojvodina mora imati jasno definisan i precizno određen politički cilj, oko kojeg će se okupiti sve političke snage koje se iskreno zalažu za autonomiju pokrajine. „Verbalno autonomašenje i prepucavanje između DS-a i LSV-a ne otvara radna mesta i ne privlači kapital, koji je toliko neophodan Vojvodini”, kazao je Mijić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!