Mićunović: SNS da se izvini žrtvama fašizma zbog stranačkog objekta u nekadašnjem logoru

27 jan 2018

"Postoje mesta koja se poštuju, njihovo korišćenje u propagandne svrhe je ruganje žrtvama"

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović je danas pozvao vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da se izvini javnosti zbog „korišćenja prostorija nekadašnjeg logora Staro sajmište u propagandne svrhe i ruganja žrtvama fašizma i nacizma“.

Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Mićunović je u saopštenju ocenio da je korišćenje prostorija nekadašnjeg nacističkog logora u stranačke propagandne svrhe „bacanje u zaborav svih zločina, fašističkih ideologija i režima tokom dvadesetog veka, koji moraju biti stalno u sećanju“.

„Zato moraju da postoje mesta koja se poštuju. Korišćenje svih tih prostora u propagandne svrhe, a vidim da SNS tu ima svoje odbore, predstavlja devastiranje tog mesta i ruganje tim žrtvama. Zbog toga mislim da je veoma važno da se javnost uzbudi i da se umesto arogantnog odgovora, izvine svi koji su upotrebili taj prostor u propagandne svrhe“, kazao je Mićunović, prenela je DS.

On je ocenio da je „problem totalitarizma što misli da sme i može sve“.

„Sadašnja vlast je potpuno opsednuta jednim takvim osećanjem da tiranijom većine u parlamentu i svojim ponašanjem, apsolutno može ono što drugi ne mogu. Nema veće opasnosti za svaku vlast nego kad uobrazi da može i sme sve„, rekao je funkcioner Demokratske stranke.

Povodom izveštaja medija, uz fotografije, da je SNS pred martovske izbore u Beogradu otvorila kancelariju u prostoru nekadašnjeg logora Staro sajmište, predsednik SNS i šef države Aleksandar Vučić je ove nedelje izjavio da ne zna za to i da će se izviniti ako je neko „bilo šta pogrešio“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!