Metalski sektor Vojvodine predstavljen na sajmu u Celju

24 apr 2015

Ovogodišnji sajam okupio je oko 650 izlagača iz 31 države iz regiona i sveta.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova organizovao je nastup metalskog sektora iz Vojvodine na 13. međunarodnom sajmu opreme i mašina „Forma Tool 2015“, koji se održava svake druge godine u Celju, u Sloveniji.

Kako se objašnjava u saopštenju tog sekretarijata, na štandu je objedinjena ponuda klastera vojvođanskih metalaca VMC (Vojvodina Metal Cluster) i 14 koizlagača u oblasti metalske industrije.

Okupljanjem privrednika iz oblasti metalskog sektora, dodaje se, Pokrajinski sekretarijat nastoji da unapredi postojeće stanje u okviru ove značajne privredne grane i omogući kompanijama, njihovim uslugama i proizvodima da postanu vidljivi na svetskom tržištu.

Nakon otvaranja sajma, koje je održano 21. aprila, izložbeni prostor Sekretarijata i njegove predstavnike i izlagače, posetio je ministar za privredni razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravko Počivalšek u pratnji državnih zvaničnika, dodaje se u saopštenju.

U njemu se objašnjava da ta sajamska manifestacija, od posebnog značaja za privredu regiona, okuplja izlagače proizvoda i iz uslužne delatnosti, odnosno predstavnike najinovativnijih i najrazvijenijih kompanija i privrednih subjekata.

Ovogodišnji sajam opreme i mašina u Celju, koji se završava danas, okupio je oko 650 izlagača iz 31 države iz regiona i sveta. Učesnici su imali priliku da se informišu o novim konceptima proizvodnje, brendiranju i novim metodologijama pružanja usluga putem učešća na okruglim stolovima, raspravama i poslovnim susretima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!