Mekalister: Nadam se skorim rezultatima u slučaju Savamala

09 Jun 2017

U izveštaju Evropskog parlamenta uzeti u obzir kontroverzni događaji u Savamali

Izvestilac za Srbiju i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister izrazio je nadu da će istraga “slučaja Savamala” uskoro doneti rezultate, preneo je list Danas u izdanju od petka, 9. juna.

U izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji mi smo uzeli u obzir kontroverzne događaje u beogradskom kvartu Savamala, sa naročitm osvrtom na uništavanje imovine. Nadam se da će istraga uskoro doneti rezultate”, rekao je on.

Mekalister je za taj beogradski dnevnik rekao i da je potrebno “učiniti više” da bi se garantovala vladavina prava u Srbiji i da “to uključuje reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije”.

Konstatovao je da je Srbija na putu prema Evropskoj uniji, oceio da sprovodi “ambicioznu agendu ekonomskih reformi” – “što je već dalo rezultata” i da je pokazala da je “posvećena regionalnoj saradnji i pomirenju”.

Upitan o Briselskom dijalogu, Mekalister je rekao da je važno i za Beograd i za Prištinu da ostvare napredak i sprovedu Briselski sporazum, “kako bi se približili ostvarenju njihovog zajedničkog cilja o približavanju EU”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!