Medijska udruženja pozvala na podršku Jovici Vasiću

18 Oct 2016

Vasić ne traži ništa za sebe. Traži da se poštuje zakon, da se poštuju novinari, da se poštuju ljudi.

Nekoliko medijskih udruženja tražilo je danas od Inspekcije rada i Ministarstva za rad i socijalnu politiku da hitno ispitaju slučaj niških Narodnih novina, kao i sve druge slučajeve ugrožavanja radnih prava novinara i novinarki u Srbiji.

U zajedničkom saopštenju se podseća da je novinar Narodnih novina iz Niša Jovica Vasić pre osam dana počeo štrajk glađu u centru tog grada.

Medijska udruženja su istakla da se Vasić na taj očajnički potez odlučio kako zbog teških uslova rada kojima je godinama bio izložen, tako i zbog nereagovanja nadležnih državnih institucija.

“Jovica Vasić ne traži ništa za sebe. Traži da se poštuje zakon, da se poštuju novinari, da se poštuju ljudi. Spreman je da za svoj zahtev gladuje do smrti”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja najavili su da će sutra otići u Niš da na licu mesta pruže podršku kolegi.

Potpisnici saopštenju su Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija nezavisnih lokalnih medija (LOKAL PRES), Asocijacija onlajn medija (AOM) i Slavko Ćuruvija fondacija.

(Autonomija)  

Podelite ovu stranicu!