Marton: Skandalozno naprednjačko upravljanje Zrenjaninom

17 feb 2019

"Skupština grada postala je obična glasačka mašina izvršne vlasti"

Odbornik Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton ocenio je skandaloznim način na koji naprednjačka vlast upravlja institucijama te lokalne samouprave.

On je u saopštenju za javnost naveo da su i ranije upozoravali na ponižavanje gradske Skupštine od strane izvršne vlasti, ali da su poslednja dva zasedanja pokazala „da uvek može da bude i gore“.

„Predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović uveo je praksu sazivanje sednica samo 24 sata pre zasedanja. I od toga ne odstupa bez obzira što je i sam svestan da je to veoma pogrešno. Očita je namera samog vrha lokalne vlasti da uspostavi punu kontrolu nad gradskom Skupštinom. To je, svakako, mimo proklamovane podele vlasti koja postoji u Republici Srbiji“, istakao je Marton.

Dodaje da je skupština u Zrenjaninu prestala da bude mesto u kojem se kreira politika razvoja grada i da je postala „obična glasačka mašina izvršne vlasti“.

„Tužno stanje u kojem se nalazi Skupština grada jasno se može videti u još jednom detalju. U sazivu za poslednju, hitno sazvanu, sednicu Skupštine, koji se nalazi na sajtu grada, stoji i napomena da u slučaju neslaganja materijala u elektronskom obliku sa pisanim materijalima, odbornici mogu izvršiti uvid u meterijal u zgradi Gradske uprave“, napominje Marton, dodajući da je to krajnje neozbiljno.

On je zapitao i kada to da urade odbornici, da li „60 sekundi pre početka sednice koja je sazvana samo 20-ak sati pre njenog održavanja“.

„Nažalost, primedbe opozicije vlast ne želi da čuje. Nastavljaju da rade po svom. Jako loše za Zrenjanin„, upozorio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!