Marton: Ćutanje države jača ekstremističke organizacije

"Srbija mora biti država vladavine prava, a ne država vladavine ekstremista i huligana"

10. jula 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je da nekažnjavanje desnih ekstremista predstavlja veliki problem za Srbiju koja „mora biti država vladavine prava, a ne država vladavine ekstremista i huligana“.

„Nedopustivo je da se počinioci ovakvih nasilnih dela nalaza na slobodi. Država na ovaj način šalje veoma lošu poruku svim građanima Srbije, a nereagovanje državnih organa samo jača ekstremističke organizacije i pojedince“, poručio je potpredsednik Izvršnog odbora LSV Aleksandar Marton u saopštenju za javnost.

On je zapitao nadležne organe zašto nisu procesuirani pripadnici ekstremno desne grupe koja je pre tri godine u Valjevu napala i povredila aktiviste organizacije Žene u crnom, podsetivši da je tad prilikom obeležavanja godišnjice genocida u Srebrenici povređeno četvoro aktivistkinja ove organizacije i troje policajaca.

Marton je naveo i da nedavni primeri ekstremističkih akcija u Novom Sadu, Beogradu i Nišu to potvrđuju, dok suđenje lideru zabranjene grupe Nacionalni stroj Goranu Davidoviću, optuženom za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje, „prerasta u tragikomediju“.

„Tražimo reakciju nadležnih organa i funkcionisanje pravnog sistema Republike Srbije. Srbija mora biti država vladavine prava, a ne država vladavine ekstremista i huligana“, poručio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dobro došli!
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga