Marton: Ambrozija raširena zbog lošeg održavanja zelenih površina

"Inicirati izmene Zakona u ovoj oblasti i strože sankcionisanje svih institucija i pojedinaca koji svojim nemarom ugrožavaju zdravlje građana"

18. sep 2018

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Zrenjanina Aleksandar Marton upozorio je danas da je gradska vlast učinila veoma malo u suzbijanju ambrozije, zbog čega veliki broj Zrenjaninaca ima problema sa alergijama koje izaziva taj korov.

„Nažalost, svedoci smo potpune zapuštenosti zelenih površina u Zrenjaninu. Korov i trava su na nekim mestima visoki preko jedan i po metar. Grad se guši u neodržavanoj travi“,naveo je Marton.

On je naveo da je potrebna mnogo veća angažovanost nadležnih organa u borbi protiv ambrozije, te izrada kvalitetnog programa uređenja zelenih površina.

Ocenio je da je u tom pogledu problematičan i „loš zakonski okvir“, koji ne reguliše kaznenu politiku u oblasti održavanja privatnih, ali i javnih zelenih površina.

„Grad Zrenjanin nema ingerencije u oblasti zakonodavstva, ali može inicirati izmene Zakona u ovoj oblasti i strože sankcionisanje svih institucija i pojedinaca koji svojim nemarom ugrožavaju zdravlje građana“, ocenio je Marton.

On je dodao da LSV očekuje hitan plan nadležnih u lokalnoj samoupravi kako bi se ovaj problem rešio i time izbegle teže zdravstvene komplikacije kod građana koje može da izazove ovaj opasan alergen.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dobro došli!
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga