Marta Takač ponovo v.d. direktora Vojvodinašuma

19 mar 2015

Predlog Kadrovske komisije, na čijem čelu je Miroslav Vasin iz DS-a

Pokrajinska vlada je na današnjoj telefonskoj sednici ponovo imenovala Martu Takač za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Vojvodinašume, potvrđeno je za Autonomiju u vojvođanskoj vladi.

Ona je imenovana na predlog kadrovske komisije Pokrajinske vlade, na čijem je čelu potpredsednik vlade iz Demokratske stranke Miroslav Vasin, rekao je za Autonomiju izvor iz vlade.

Nju je prethodno 19. februara sa te pozicije smenila Pokrajinska vlada, uz obrazloženje da je nadležni sud presudio da je njena konkursna dokumentacija bila manjkava.

Pokrajinska vlada je na njeno mesto bila imenovala Aleksandra Obradovića, što je izazvalo političke sukobe između Saveza vojvođanskih Mađara, čiji je Marta Takač kadar, i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Obradović, međutim, nije ni preuzeo dužnost, jer mu Pokrajinska vlada nikada nije uručila odluku o imenovanju.

Marta Takač je pre nekoliko dana kazala da iza pokušaja njene smene stoje osobe koje je otpustila zbog sumnje da su izvršili “ozbiljne zloupotrebe” u preduzeću još 2011. i 2012. godine.

Ona je još kazala da je od 2013. godine dobijala poruke i pretnje, koje su govorile da u procesu izbora direktora, ona “kao žena i kao Mađarica”, ne bi trebalo da učestvuje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!