Marta Takač: Moja smena je pokušaj osvete onih koji su krali

16 Mar 2015

"Prete mi jer sam žena i Mađarica"

Marta Takač, smenjena direktorica Javnog preduzeća Vojvodinašume koja još uvek obavlja tu funkciju, izjavila je da iza pokušaja njene smene stoje osobe koje je otpustila zbog sumnje da su izvršili “ozbiljne zloupotrebe” još 2011. i 2012. godine.

“Unutar preduzeća je bilo nekoliko osoba koje su izvršile ozbiljne zloupotrebe. Radilo se o raznim prevarama i falsifikovanjima. To je početak priče, a sada smo stigli do tačke kada su našli načina da se osvete, odnosno, da to barem pokušaju”, kazala je Marta Takač za današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo).

Dodala je da je te osobe otpustila i da su protiv njih podnete krivične prijave.

Nakon što je nadležni sud utvrdio da je konkursna dokumentacija Marte Takač manjkava i poništio konkurs za izbor direktora, Pokrajinska vlada je na njeno mesto u februaru ove godine imenovala Aleksandra Obradovića, što je izazvalo političke sukobe između Saveza vojvođanskih Mađara, čiji je Marta Takač kadar, i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Obradović, međutim, još uvek nije preuzeo dužnost, jer mu Pokrajinska vlada nije uručila odluku o imenovanju.

Marta Takač je još kazala da je od 2013. godine dobijala poruke i pretnje, koje su govorile da u procesu izbora direktora, ona “kao žena i kao Mađarica”, ne bi trebalo da učestvuje.

“Ove pretnje su postale ozbiljnije u poslednje vreme”, kazala je ona i dodala da su Vojvodinašume preduzeće koje su najviše kontrolisale razne inspekcije.

Marta Takač je dodala da je interesuje kako će se ona i predsednik Nadzornog odbora Vojvodinašuma Nenad Čanak, koji je i lider LSV, nakon svega moći pogledati u oči.

Ona je još kazala da su Vojvodinašume pre 2005. godine, kada ih je ona preuzela, poslovale sa gubicima, a danas posluju iz sopstvenih sredstava, znatno uspešnije nego Srbijašume, iako ova dva rade posluju u istim zakonskim okvirima i pod istim uslovima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!