MANS: Porodica Đukanović da objasni bogatstvo koje je svrstava na Forbsovu listu

14 jan 2017

Jedna od najaktivnijih nevladinih organizacija u Crnoj Gori u borbi protiv korupcije, komentarisala je procenu Forbsa

Crnogorska nevladina organizacija MANS pozvala je danas članove porodice doskorašnjeg premijera Mila Đukanovića da objasni bogatstvo koje tu porodicu svrstava na Forbsovu listu s procenom da iznosi 167 miliona dolara.

Jedna od najaktivnijih nevladinih organizacija u Crnoj Gori u borbi protiv korupcije, komentarisala je danas procenu Forbsa po kojoj je bogatstvo porodice bivšeg premijera i aktuelnog lidera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića vredno 167 miliona dolara.

Prema navodima američkog magazina, bivši premijer Tajlanda, crnogorski državljanin Taksin Šinavatra, s bogatsvom od 1,61 milijarde dolara, najbogatiji je čovek u Cnoj Gori.

„Nemoguće je proveriti koliko su tačne informacije Forbsa o veličini bogatstva porodice Đukanović, jer osim onoga što nam je vidljivo kada su u pitanju kompanije i nekretnine ove porodice, javnost s razlogom sumnja da se ključno bogatstvo nalazi na računima inostranih banaka i ofšor kompanija“, kazao je podgoričkim Vijestima direktor MANS-ovog istraživačkog centra Dejan Milovac.

Po njegovim rečima, nije vest da je porodica Đukanović bogata, već da neko od njenih članova pokuša da to bogatstvo objasni.

MANS je u protekloj deceniji zbog sumnje u konflikt interesa tužilaštvu dostavio brojne krivične prijave koje su se ticale porodice Đukanović.

Đukanović je ranije na slična pitanja o bogatstvu njegove porodice i pojedinaca u Crnoj Gori uglavnom odbacivao takve navode.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!