Mame su zakon: Sramno i nepristojno ponašanje Aleksandra Martinovića

"Martinović se politički razračunava preko leđa trudnica i porodilja i njihovih novčanika”

26. sep 2018

Organizacija “Mame su zakon” najoštrije je danas osudila sve izjave koje je u toku skupštinske rasprave izneo poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i optužili ga da je na taj način “targetirao” najosetljiviju i ekonomski izuzetno poniženu grupu od više od 1.000 žena koje su juče učestvovale u mirnoj protestnoj šetnji zbog loših efekata primene Zakona o finansijskoj podršci sa decom.

“Zašto poslanik skupštinske većine nije bio glasan i zašto je prećutao skupštinsku raspravu kada je usvajan zakon koji će veliki broj porodilja ostaviti sa mesečnim primanjima od par hiljada dinara, među kojima ima i ekstremnih primera sa iznosima od 1.000 do 3.000 dinara? Zašto tada nije radio svoj posao?”, navele su “Mame su zakon” u saopštenju za javnost.

Ocenile su da je “sramno i iznad svega nepristojno” od Aleksandra Martinovića da se “politički razračunava preko leđa trudnica i porodilja i njihovih novčanika”.

Poručile su Martinoviću da, ukoliko se nije osetio pozvanim da podrži juče trudnice i porodilje na protestu u Beogradu, onda ne sme i ne treba da osuđuje druge koji su to uradili.

Pozvale su skupštinsku većinu da na dnevni red stavi Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je juče u skupštinsku proceduru predala Tatjana Macura, poslanica Pokreta centra, a koji je prethodno napisala u saradnji sa trudnicama i porodiljama.

(Autonomija, foto: Mame su zakon/Facebook)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Slagalica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga