Majstorica za vizit-karte direktorica Muzeja!?

26 sep 2012

Od prethodnog radnog iskustva ima "predštampu i štampu vizit-karti i logoe firmi", i drži početni kurs italijanskog jezika za sve uzraste

Za vršioca dužnosti Muzeja grada Novog Sada postavljena je izvesna Vesna Jovičić (29), mlađahni kadar Srpske napredne stranke, koja je u CV-u naznačila da od prethodnog radnog iskustva ima „predštampu i štampu vizit-karti i logoe firmi“, kao i da drži početni kurs italijanskog jezika za sve uzraste. Dakle, blago uposlenicima u muzeju, sada će imati vizitke i na srpskom i na početnom italijanskom!

Pre nekoliko meseci bio je raspisan javni konkurs za izbor direktora Muzeja grada na kojem je jednoglasno izabran Siniša Jokić, kustos-istoričar. Ali, koga briga za javni konkurs! Prvo se SPS oglušio o njega i postavio za v.d. Nemanju Vukčevića, još za kratkog vakta „demokratske“ vlasti. A onda je SNS „napredno“ otišao i korak dalje, postavivši Jovičićevu za ve-dea. Ona je tako došla da šefuje kustosima, višim kustosima, muzejskim savetnicima, magistrima, doktorima nauka…

Zaposleni u Muzeju su očajni zbog najnovijeg eksperimenta i pitaju se kakav autoritet i kredibilitet ima nova direktorica, kao i kome odgovaraju ovakve igrarije s Muzejem?

„Ovde je reč o potpunom haosu! Kome ovo odgovara? Šta je u igri? Novac, rodbinske ili ljubavne veze? O čemu se ovde radi? Mnogi su ostali bez teksta kada su čuli ovu informaciju. Da li neko želi da namerno dovede Muzej do propasti?“, pitaju se zaposleni, koji su već više puta bili izlagani ovakvim „eksperimentima“.

Jedan od takvih eksperimenata izveo je Drago Njegovan, DSS-ov kadar u vreme dok je Novim Sadom „upravljala“ Maja Gojković. On je tada izdao deo prostora muzeja koji i danas radi i zove se „Museum Club“. Reč je u stvari o noćnom klubu koji je u sklopu Muzeja. Dakle, taj klub je u zgradi muzeja, paralelno sa stalnom postavkom „Petrovaradinska tvrđava u prošlosti“ i ispod gornje izložbe „Građanski život Novog Sada“. Klub radi petkom i subotom uveče, a kada radi – onda se muzej trese, a prozori na zgradi zveckaju.

Novi Sad – Evropska prestonica kulture!

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!