Maja Sedlarević: Ukidanje presuda za paljenje ambasada sramotno

"Kakva smo mi to zemlja u kojoj je moguće nekažnjeno paliti ambasadu strane zemlje"

17. jan 2019

Paljenjem ambasada februara 2008. godine na protestima u Beogradu, Srbiji je naneta sramota pred celim svetom, koja je postala još veća nakon ukidanja uslovnih kazni za optužene, ocenila je danas članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je juče prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom su optuženi za paljenje američke ambasade 2008. osuđeni na uslovne kazne zatvora i vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Sedlarević je ocenila da je zahvaljujući pravosuđu Srbije i ovakvim presudama, ta „sramota tokom jedanaest godina sve veća“.

„Najpre, kada su pre izvesnog vremena za paljenje ambasade izrečene uslovne osude. A zatim ponovo, juče, kada su i te uslovne osude ukinute. Kakva smo mi to zemlja u kojoj je moguće nekažnjeno paliti ambasadu strane zemlje i izazvati haos u kojem je jedna osoba smrtno stradala“, kazala je Sedlarević.

Ona je u pisanoj izjavi dodala da upravo zbog takvih stvari mladi odlaze iz zemlje.

„Ovo je dokaz razorenog sistema u kojem živimo. Ako vlast ovo oćuti, biće potpuno jasno da želi da se na takav život navikavamo“, dodala je ona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dijagnoza
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga