Maglai: Oko 100 članova biće isključeno iz SVM

22 Jan 2016

Isključenja članova SVM koji su ujedno i članovi MP gurnuće stranku u još teže podele i još težu situaciju

Gradonačelnik Subotice i jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret (MP) Jene Maglai izjavio je da će oko 100 članova biti isključeno iz SVM-a i da će to napraviti još veće probleme unutar stranke i doprineti dezintegraciji čitave mađarske zajednice.

Maglai je nakon sinoć održanog skupa sa članovima Mađarskog pokreta rekao novinarima da će isključenja članova SVM koji su ujedno i članovi MP gurnuti stranku u još teže podele i još težu situaciju.

“Takav način da partijsku disciplinu održavamo tako što pokrećemo disciplinski postupak protiv članova stranke, loš je put i nema nikakvu perspektivu”, rekao je Maglai.

On je dodao i da je pitanje koliko će još članova da se solidariše sa isključenim članovima i da na neki način dalje generiše taj proces izlazaka iz stranke.

Maglai je rekao da biti “gradonačelnik i član civilne organizacije nije sukob interesa” i da trenutno nema inicijative ni političke odluke o tome da se smeni sa mesta gradonačelnika.

“Mislim da je to malo priznanje i zbog toga što je urađeno u protekle dve godine i postoji zainteresovanost da u naredna tri meseca nema ozbiljnih turbulencija u funkcionisanju lokalne samouprave, što smatram ispravnom odlukom”, kazao je Maglai.

Na pitanje da li dolazi u obzir koalicija sa SNS-om, ukoliko MP nastupi na izborima, on je naveo da ne vidi ništa loše u tome.

“Ne vidim ništa loše u tome da se napravi koalicija sa SNS-om. Smatram da je suštinski bitno s kojim ljudima se pravi koalicija, jer ako se koalicije prave samo sa strankama a ne sa ljudima, takve se koalicije brzo izvitopere”, rekao je on.

Maglai je najavio i da će biti rekonstruisana Gradske biblioteka u Subotici i da će to finansirati Vlada Mađarske u iznosu od 140.000 evra. Rekonstrukcija podrazumeva sređivanje kupole i unutrašnjeg dela biblioteke.

On je ocenio da je “podrška mađarske vlade važna jer se na ovakav način mogu očuvati gradske institucije koje imaju nacionalni i kulturni značaj u mađarskoj zajednici”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!