LSV: Vratiti Vojvodini sve što je imala

26 sep 2014

Prevara zvana "Ustav Srbije" građane Vojvodine koštala preko milijardu evra

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se Ustav Srbije izmeni i da se u njemu precizno definiše položaj Vojvodine u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima, odnosno da se toj pokrajini “vrati ono što je imala i što joj pripada”.

LSV je u saopštenju za javnost naveo da stranački aktivisti ovih dana dele materijal u gradovima i opštinama širom Vojvodine, kako bi podsetili građane kako se u Vojvodini živelo dok je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode, i sve to garantovano Ustavom.

Tu je, između ostalog, i spisak fabrika, institucija i mnogo toga drugog što je izgrađeno u Vojvodini u to vreme, kada je Vojvodina upravljala svojim novcem i imovinom, piše u saopštenju

“Osam godina mi govorimo da je ovaj Ustav Srbije loš i da ga treba menjati, da je i tih sramnih 7 odsto novca koji Vojvodini pripada najobičnija prevara koja će skupo koštati građane Vojvodine. Ta prevara na koju smo upozoravali je građane Vojvodine koštala preko milijardu evra”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!