LSV: Vlast koristi penzionere za politički marketing

17 Oct 2017

Vlast na parče vraća penzionerima ono što su već imali

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas vlast u Srbiji da “na parče” varća penzionerima deo onoga što su imali i što su pošteno zaradili.

“Penzioneri u Srbiji nemaju novca za najosnovnije ljudske potrebe i lekove, a samim tim ni vremena ni volje da slave svaki put kada im vlast na parče vraća deo onoga što su imali i što su pošteno zaradili”, navela je u saopštenju za javnost republčika poslanica i predsednica Kluba penzionera LSV Nada Lazić.

Optužila je vlast da svako povećanje penzija koristi za politički marketing, predstavlja kao uspeh i najavljuje kao „povećanje“.

“Kao što se sada, uoči beogradskih izbora, najavljuje isplata jednokratne pomoći, a zatim uvećanje penzija od 1. januara za pet odsto, tako je jednokratna pomoć isplaćena prošlog novembra, a penzije uvećane za 1,25 odsto uoči predsedničkih izbora. Prethodno uvećanje od 1, 25 odsto bilo je u februaru 2016. pred parlamentarne izbore”, podsetila je Nada Lazić.

Prema njenim rečima, činjenica da su penzije sada bliže nivou na kojem su bile 2014. ne znači da je sada sve u redu.

“Troškovi života, potrošačka korpa i predstojeće poskupljenje struje, ukazuju da se standard ljudi koji su čitavog veka pošteno radili za svoju mirnu starost, neće promeniti. A dve jednokratne pomoći ne mogu ni izbliza da nadoknade novac koji je penzionerima uskraćen u ove tri godine”, kazala je Nada Lazić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!