LSV: Vlada Srbije pomaže Beograd, a ostatak zemlje propada

"O projektima koji se sprovode u glavnom gradu, Vojvodina, Šumadija, Užice, Niš ili Sandžak mogu samo da sanjaju”

24. mar 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavila je danas pitanje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić zašto je na poslednjoj sednici njenog kabineta doneta odluka o izdvajanju 90 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve za potrebe grada Beograda i ocenila da se to čini dok ostatak zemlje propada.

“Ovakva politika vlade za posledicu će imati još veće razlike u ekonomskom razvoju regiona, što će u još većoj meri osnažiti proces depopulacije u svim delovima zemlje koji nisu grad Beograd. Tražimo prekid ovakve prakse i zahtevamo da vlada počne da vodi računa o svim krajevima naše zemlje! Svi građani ove zemlje su jednaki pred Ustavom i zakonima”, navela je u saopštenju za javnost pokrajinska poslanica LSV-a Sandra Ristić.

Podsetila je Vlada Srbije pre pet meseci dala još jednu “injekciju” beogradskom budžetu, u iznosu od 100 miliona dinara. 

“Smatramo da je ovakav način finansiranja jedinog dela Srbije koji je razvijen nedopustiv i da je ovo samo upotpunjavanje već sasvim jasne priče o strogoj centralizaciji države. Grad Beograd apsolutno dominira nad ostalim delovima zemlje, a o projektima koji se sprovode u glavnom gradu, Vojvodina, Šumadija, Užice, Niš ili Sandžak mogu samo da sanjaju”, navela je Sandra Ristić.

Dodala je da budžet grada Beograda po glavi stanovnika iznosi oko 60.000 evra i ocenila da su ostali gradovi, a pogotovo opštine, u neuporedivo lošijoj finansijskoj situaciji.

“Nažalost, članovi Vlade Srbije nemaju razumevanja za sve delove Srbije, pa je očito da je u fokusu njihove pažnje samo grad Beograd”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga