LSV: Suzbiti kriminalne grupe u sportskim klubovima

16 Dec 2017

"Koliko građana Srbije treba da bude ubijeno ili povređeno da bi država krenula u brobu protiv ovih kriminalnih grupa?”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevala je danas od državnih organa hitan prestanak prakse tolerisanja huliganskih grupa u sportskim klubovima u Srbiji i ocenila da je reč o kriminalniom grupama koje se “greškom smatraju navijačkim”.

“Dešavanja na stadionima, ali i izvan njih, jasno ukazuju na teška kršenja zakona, ali reakcija države je slabo primetna. Koliko građana Srbije treba da bude ubijeno ili povređeno da bi država krenula u brobu protiv ovih kriminalnih grupa?”, naveo je u saopštenju za javnost potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Prema njegovim rečima, zemlje zapadne Evrope su decenijama unazad takođe imale velike probleme sa huliganskim grupama, ali je reakcija državnih organa bila jasna pa je stroga kaznena politika i nulta tolerancija prema kriminalcima na stadionima dovela do značajnih rezultata.

“Srbija mora poći istim putem i pokazati da nije bezbedna teritorija za huligane i kriminalce. Reakcija nadležnih organa mora biti brza. Oklevanje će samo još dodatno pogoršati situaciju”, ocenio je Jovanović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!