LSV: Stari problemi i u novoj školskoj godini

02 sep 2018

"U Finskoj ili Danskoj prosvetari među najplaćenijim radnicima, dotle u Srbiji rade za prosečnu ili čak ispodprosečnu platu"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas kritikovala ministra prosvete Mladena Šarčevića zbog izjava o digitalizovanim učionicama, u trenutku dok mnoge škole u Srbij nemaju ni adekvatne toalete.

“Dok ministar govori o digitalizovanim učionicama, dotle mnoge škole nemaju ni adekvatne toalete, a o izgledu učionica je teško i govoriti. Veliki deo seoskih škola je u katastrofalnom stanju. Reforme o kojima govori ministar Šarčević samo su spisak lepih želja i teško da će u ozbiljnijoj meri biti primenjene u praksi”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da dok su u Finskoj ili Danskoj prosvetari među najplaćenijim radnicima, dotle u Srbiji rade za prosečnu ili čak ispodprosečnu platu.

“Najvažnija reforma u našem obrazovnom sistemu mora biti promena odnosa prema znanju. Znanje mora biti prioritet u našoj prosveti, ali se čini da su vlasti to potpuno zanemarile. Reforma obrazovnog sistema ne treba da bude ‘izmišljanje tople vode’. Postoje sjajni primeri Finske i ostalih zemalja Skandinavije, ali je potrebno uvesti te novine u naš obrazovni sistem”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!