- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavila je danas pitanje nadležnim republičkim i pokrajinskim organima da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

“Veoma dobro se sećamo obećanja datih 2014. godine. Govorilo se tada o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema… Šta je urađeno u prethodne četiri godine?”, upitao je u saopštenju za javnost Branislav Knežević, član Glavnog odbora LSV.

Prema njegovim rečima, iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. godine jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava, a već prvih dana marta su zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

“Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od poplava. LSV očekuje odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak”, poručio je Knežević.

(Autonomija, arhivska fotografija iz 2014. godine) 

Podelite ovu stranicu!