LSV: Sport u Kovačici zbog SNS na rubu propasti

29 jan 2016

Sredstva iz budžeta stopirana za sve sportske klubove, sem za klub čiji je vlasnik član SNS

Sportski klubovi u opštini Kovačica dovedeni su na rub propasti nakon što je na silu promenjena vlast, a za savetnika za sport i omladinu predsednika opštine imenovan šef izbornog štaba Srpske napredne stranke (SNS) Jozef Toman, upozorio je u saopštenju potpredsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Kovačica Dragan Pavlović.

Kako je naveo, finansijska sredstva iz budžeta opštine Kovačica stopirana su za sve sportske klubove u opštini, osim za Teniski klub “Kovačica” čiji je vlasnik Igor Cicka, član SNS.

Pavlović je ocenio da je očigledno u pitanju nova strategija po kojoj sportom mogu da se bave samo članovi SNS.

„Jozefa Tomana se građani opštine Kovačica sećaju kao veoma aktivnog prilikom nasilne promene vlasti. Kada je počinjao ‘lov’ na nekog od odbornika ili kada je neki od odbornika pod pretnjama i ucenama prelazio kod njega u SNS, obično je to on prvi objavljivao na svome FB profilu. Gde god je dolazilo do nekih pretnji, nasilja, podmićivanja, korupcije i ucena po pravilu se tu pominjalo i ime šefa izbornog štaba SNS Jozefa Tomana. Zbog tog svog angažmana, nagrađen je od svog stranačkog šefa Zorana Savanova da bude savetnik za sport i omladinu predsednika opštine“, naveo je Pavlović.

Dodao je da su prvi rezultati takve politike doveli do toga da pojedini članovi upravnih odbora u sportskim klubovima podnose ostavke zbog nemogućnosti pronalaženja načina finasiranja elemetarnih potreba klubova, priprema za novu sportsku sezonu, nemogućnosti upisa novih mladih članova ili plaćanja računa.

„Smatramo da sportistima, a prevashodno deci, treba omogućiti da osete istinsku lepotu sporta, da im iskustva povezana sa sportom budu pozitivna i produktivna, da kroz sport nauče da cene i poštuju sebe i druge, da se ponašaju u skladu sa pravilima fer pleja i dobrog sportskog karaktera a ne da im pripadnost nekoj političkoj stranci bude garant da li mogu da se bave sportom ili ne“, zaključio je Pavlović u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!