LSV: SNS odbornike iz Bele Crkve autobusom odvezla u Jagodinu

14 jan 2016

Za sutra sazvana vanredna sednica lokalne skupštine

Predsednica lokalnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Beloj Crkvi Sandra Ristić izjavila je danas da se Srpska napredna stranka (SNS) sprema da na sutrašnjoj vanrednoj sednici skupštine nasilno smeni vlast u toj opštini.

Ristić je istakla da SNS trenutno ima dva odbornika, ali da je, prema informacijama LSV, danas u Jagodinu odvežen pun autobus lokalnih odbornika, koji su zbog pritisaka i ucena potpisali podršku SNS.

Funkcionerka LSV u Beloj Crkvi je kazala i da su svi ti odbornici trenutno nedostupni i da će autobusom biti vraćeni sutra, kada se pretpostavlja da će biti održana vanredna sednica i smenjena aktuelna vlast.

„Ukoliko sednica bude održana sutra to će značiti kršenje svih procedura za sazivanje vanrednih skupština, jer je definisano da takve sednice moraju da se zakažu tri dana ranije“, rekla je Ristić.

Ona je istakla i da će se LSV zbog toga obratiti svim nadležnim institucijama.

Ristić je navela i da je otimanje vlasti u Beloj Crkvi dokaz na šta je sve spremna SNS, koja je svoju predizbornu kampanju gradila na optužbama na račun bivšeg potpredsednika Jedinstvene Srbije i zamenika predsednika opštine Bela Crkva Marjana Aleksića, koji je nedavno prešao u SNS i postao, kako je navela, perjanica te stranke u Beloj Crkvi.

„LSV je zbog toga, kao i još neke stranke, organizovala danas skupljanje potpisa za smenu zamenika predsednika opštine Marjana Aleksića“, dodala je funkcionerka LSV.

Ona je istakla i da je i sama bila žrtva pretnji i da, zbog toga što je odlučila da se ne prikloni SNS, očekuje da će dobiti otkaz.

„Neće to biti ni prvi ni poslednji put da gubim posao, ali ja imam obraz i ostajem dosledna LSV, koja neće olako preći preko ovakvih dešavanja“, rekla je Ristić.

U Beloj Crkvi su na vlasti Demokratska stranka, Jedinstvena Srbija i LSV, dok je SNS u opoziciji.

DS: Najprizemnije metode SNS u Beloj Crkvi

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) osudio je danas poslednje pokušaje SNS da, kako se ocenjuje, najprizemnijim i najnečasnijim metodama otme vlast u opštini Bela Crkva.

U saopštenju demokrata se ističe da, nakon što su uništili, unazadili i ponizili svaku opštinu kojom upravljaju, naprednjaci lažima, manipulacijama i otmicama odbornika, istu štetu žele da nanesu i građanima Bele Crkve.

„Po već ustaljenim metodama deo odbornika vladajuće većine odveden je na napoznatu lokaciju, na kojoj će, pretpostavlja se, biti zadrzani do početka sutrašnje sednice Skupštine opštine. Organizacijom sramne sednice upravlja  kontroverzni Marijan Aleksić Maki koga je lično ministar Selaković u jednoj od brojnih izjava indirektno pomenuo nazivajući ga lokalnim tajkunom, sumnjivo stečenog kapitala“, piše u saopštenju DS.

Pomenuti Aleksić, dodaje se, prešao je u SNS i tako preko noći ponovo postao pošten, ali se i preporučio za visoko mesto u opštinskoj upravi.

„I pored svih napora i zajedničkog zahteva opozicionih stranaka da izbori budu fer i u demokratskoj atmosferi, Srpska napredna stranka još jednom je pokazala da od svojih beskrupuloznih metoda ne odustaje“, poručila je vojvođanska DS.

Ta stranka je uputila poziv svim strankama demokratske orijentacije da se priključe borbi protiv nasilja u politici. U saopštenju se od nadležnih institucija traže da spreče i sankcionišu nedopustivo ponašanje Srpske napredne stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!