LSV: Skandalozna odluka kikindskih vlasti o javno-privatnom partnerstvu za toplanu

"Kikinda će se odreći oko pet miliona evra prihoda koje je u budućnosti mogla da ulaže u infrastrukturu, bolnicu, dom zdravlja, škole, i praktično ih pokloniti privatnom licu"

09. sep 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas kritikovala odluku Skupštine grada Kikinde da usluge proizvodnje i distribucije toplotne energije budu deo javno-privatnog partnerstva, kroz koncesiu na 40 godina.

Šef odborničke grupe LSV-a Miroslav Grujić ocenio je takvu odluku u saopštenju za javnost ocenio kao “skandal”, jer će se grad Kikinda odreći oko pet miliona evra prihoda koje je u budućnosti mogao da ulaže u infrastrukturu, bolnicu, dom zdravlja, škole, i praktično ih pokloniti privatnom licu, budućem koncesionaru.

Kikindska Toplana će od 1. januara 2019. biti bez dugovanja, jer je grad Kikinda opredelio oko 75 miliona dinara da se dug Toplane svede na nulu, podsetio je Grujić.

On je upitao kako je moguće da Toplana nije profitabilna, kada u izveštaju piše da je profit 144.197 evra godišnje.

“Kako to da vi nećete moći da finansirate obnavljanje dela toplovodne mreže i kotlova da bi se naši sugrađani kvalitetno grejali, a neki koncesionar koji i nije iz Kikinde će to moći? Bilo kako bilo, kikindska vlast je odlučila da dobro počasti nekog budućeg koncesionara umesto da ulaže u grad i brine o svojim građanima tako što će se odreći blizu pet miliona evra”, naveo je Grujić.

Dodao je da takve odluke doprinose daljem iseljavanju građana iz Kikinde, koje i dalje traje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga