LSV: Šešelj ne može da uplaši nikoga u LSV, neka se vrati u Hag

03 Oct 2017

"Budući da je lustracija izostala, Šešelj u parlamentu, a Milovan Bojić na čelu ‘Dedinja’ samo su neke od posledica sa kojima se ovo društvo suočava”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poručila je danas lideru radikala Vojislavu Šešelju koji je pretio lideru LSV-a Nenadu Čanku, da se, “umesto što se junači, spakuje i vrati u Haški tribunal”, da ne bi Srbiju opet izlagao novim problemima i napetostima.

“Šešelja, njegovih pomagača i paravojski, ligašice i ligaši nisu plašili ni mračnih devedesetih, kada smo od njih čuvali svoje komšije u Hrtkovcima i još dvadesetak mesta u Sremu, ili kada su pokušavali da nam prekidaju tribine. Da je bilo lustracije, kao što je LSV zahtevala, on i slični njemu bi bili samo deo sramne prošlosti, a ne i sadašnjosti. Budući da je lustracija izostala, Šešelj u parlamentu, a Milovan Bojić na čelu ‘Dedinja’ samo su neke od posledica sa kojima se ovo društvo suočava”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će LSV, bez obzira na ishod suđenja u Haškom tribunalu, nastaviti da insistira da se Šešelju, njegovim saučesnicima i nalogodavcima sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva iz Srema, kao i za sva druga zla koja su činili tokom ratnih devedesetih.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio je prekjuče sa svog zvaničnog profila na Tviteru (Twitter) pretnje i uvrede Nenadu Čanku i povukao paralele između Katalonije i Vojvodine.

“U Kataloniji se zagužvalo i španska policija tuče sve redom.Trebalo bi mi Nenada Čanka odmah da pretučemo, pre nego se zagužva u Vojvodini”, napisano je na Šešeljevom profilu na Tviteru, uz pogrdne izraze upućene Čanku.

Dodaje se da vešajući uporedo katalonske i vojvođanske zastave, Čanak “otvoreno pokazuje svoje namere”. “Treba i mi njemu da pokažemo šta smeramo, da se opameti”, piše na profilu.

(Autonomija)  

Podelite ovu stranicu!