LSV: Sačuvaćemo Spens

"Spensu potrebno trajno rešenje koje će omogućiti da on bude funkcionalan, finansijski stabilan i na korist svim građanima"

24. sep 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da građani Novog Sada nemaju razloga za brigu i da sportski i poslovni centar Spens, “dok je nas”, niko neće rušiti.

“Pozivamo pojedine opozione partije da prestanu sa nekakvom ‘odbranom’ Spensa, koji svakako, zbog LSV-a, neće biti srušen, i da umesto političkog marketinga i pukih parola daju konkretne predloge rešenja problema u kojima se on nalazi”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodali su da je Spensu potrebno trajno rešenje koje će omogućiti da on bude funkcionalan, finansijski stabilan i na korist svim građanima.

“Sigurno je da su se okolnosti u kojima Spens radi danas promenile i da je konkurencija u komercijalnom delu njegove delatnosti daleko jača, jer danas u Novom Sadu postoje i Merkator, BIG , kao i novi trgovački centar koji se upravo završava. I to se mora imati u vidu tokom analize koju je potrebno sprovesti”, piše u saopštenju.

Ta stranka je podsetila da je 1998. njen kadar upravljao Spensom, u trenutku kada je imao ondašnjih 190 miliona dinara duga, radnicima dugovao sedam delova plata, kada nije radila klima u zgradi, niti led u ledenoj dvorani.

“Predali smo ga 2005. sa nula dinara duga, 30 miliona dinara na računu i sa još 18 miliona u potraživanjima. Radio je punim kapacitetom. Procenat naplate od poslovnog prostora u tom trenutku je bio 98, a od sportskih aktivnosti oko 90 odsto”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dijalog
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga