LSV: Radikal iz Šida preti migrantima i Hrvatima

30 Sep 2017

“Ovakvo političko delovanje Vojislava Kulačanina predstavlja direktno podrivanje ustavno-pravnog poretka Srbije i zahteva procesuiranje pred nadležnim organima”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas pokrajinskog poslanika Srpske radikalne stranke iz Šida Vojislava Kulačanina za širenje nacionalne, verske i rasne mržnje na društvenim mrežama i zatražila od nadležnih državnih organa da hitno spreče te njegove protivustavne i protivzakonite aktivnosti.

“Kulačanin već nedeljama na društvenim mrežama širi nacionalnu, rasnu i versku mržnju, usmerenu prema deci migranata koja pohađaju škole na teritoriji opštine Šid, a o njegovim šovinističkim istupima još u avgustu progovorili su i građani hrvatske nacionalnosti iz Šida”, naveo je potpredsednik LSV Đorđe Stojšić u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, u komentaru objavljenom na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) 19. septembra Kulačanin je upotrebio rečenicu: „Izgleda ćemo mi njih u Draganovce, druge nema.“

Podsetio je da su Draganovci mesto u Bosni i Hercegovini u kojem je 10. septembra 1992. godine streljano 23 civila Bošnjaka.

“Ovakvo političko delovanje Kulačanina predstavlja direktno podrivanje ustavno-pravnog poretka Srbije i zahteva procesuiranje pred nadležnim organima”, ocenio je Stojšić.

Podsetio je da je Vojislav Kulačanin zamenik predsednika Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine i upitao ima li taj poslanik moralnog kredibiliteta da i dalje ostane na toj funkciji.

“Ratni zločini devedesetih godina predstavljaju duboku ranu i svako novo pozivanje na njih mora biti osuđeno. Izostanak reakcije države na aktivnosti Kulačanina značiće prećutkivanje poziva na politiku mržnje, što ni jedna jedina ozbiljna zemlja ne sme da dozovoli”, poručio je Đorđe Stojšić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!