LSV: Proveriti navode o ucenjivanju radnika Čistoće

14 apr 2015

Pokret Dinara-Drina-Dunav preti radnicima otkazima, ukoliko odbiju da prikupljaju sigurne glasve za to opskurno udruženje

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se hitno utvrdi da li je istina da Pokret Dinara-Drina-Dunav prisiljava radnike u novosadskom Javnom komunalnom preduzeću Čistoća da se učlane u taj pokret i da prikupljaju sigurne glasove, jer će u suprotnom dobiti otkaze.

“O tom pitanju treba da se oglase kako istražni organi, tako i gradska vlast. Ukoliko je to zaista istina, biće to najnoviji dokaz da ne postoji dno, već samo pregrade kroz koje Novi Sad iznova i iznova sve dublje propada dok nakupci i preprodavci glasova dodaju većinu”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da je predsednik Pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislav Bokan pod sudskom istragom zbog optužbi da je učestvovao u kupovini glasova na lokalnim izborima 2012. godine, tada u ime Romske demokratske stranke.

LSV je optužila Bokana i Pokret Dinara-Drina-Dunav da su “razvalili” gradska preduzeća kojima su upravljali i upravljaju.

“Šta još treba da se desi da bi neko kriminalcima i interesnim organizacijama poput Dinare-Drine-Dunav i Treće Srbije oduzeo pravo da razvaljuju gradsku imovinu i onemogućio ih u kupovini glasova i uništavanju izborne volje građana?”,upitao je novosadski odbor LSV u saopštenju za javnost.

Lokalni Radio 021 prethodno je objavio vest da je 15 radnika Čistoće uslovljeno da prikupljaju sigurne glasove za Pokret Dinara-Drina-Dunav, a ukoliko to odbiju ili ne skupe dovoljan broj glasova, dobiće otkaze.

Jedan od radnika, Goran Firić iz Kovilja rekao je za 021 da je dobio otkaz jer je odbio da učestvuje u prikupljanju sigurnih glasova.

On je optužio portparolku Čistoće Sofiju Mitrović da je prvo “naterala” radnike da su učlane u Pokret Dinara-Drina-Dunav, a potom je počela da ih uslovljava da skupljaju glasove.

Sofija Mitrović nije bila dostupna za komentar.

Radnici JKP Stan u štrajku, sutra protest sindikata

Radnici Javnog komunalnog preduzeća Stan obustavili su danas rad i izlaziće na teren samo u slučaju hitnih intervencija, saopštio je sindikat tog preduzeća.

Oni zahtevaju da im se isplate nesiplaćene zarade, navodi se u saopstenju za javnost.

Savez samostalnih sindikata Grada Novog Sada najavio je da će se sutra na centralnom gradskom Trgu slobode održati još jedan sindikalni protest zbog otpuštanja 19 radnika JKP Informatika.

Protestu pod nazivom “Crveni karton rukovodstvu JKP Informatika” pridružiće se i radnici JKP Stan, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!