LSV: Pronaći i kazniti krivce za zagađenje kod Apatina

27 mar 2018

“Ukoliko je tačno da je zagađenje izazvano izlivanjem pet tona otpadnog motornog ulja, reč je o ekološkom akcidentu koji će imati dugoročne posledice"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevala je danas od nadležnih porgana da sprovedu hitnu i odlučnu istragu o “ekološkoj katastrofi” nedaleko od Banje Junaković kod Apatina.

“Ukoliko je tačno da je zagađenje izazvano izlivanjem pet tona otpadnog motornog ulja, reč je o ekološkom akcidentu koji će imati dugoročne posledice ne samo na zemljište na kojem je izliven, nego može ugroziti i podzemne vode, okolne oranice i uopšte životnu sredinu, a samim tim i zdravlje stanovništva”, navela je u saopštenju za javnost predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine LSV-a Nataša Lalić.

Prema njenim rečima, s obzirom da ponuđena nagrada za informaciju o tome ko je ugrozio životnu sredinu očito ne daje rezultate, “krajnji je trenutak” da inspektori zaštite životne sredine sprovedu istragu i utvrde ko je krivac.

“Odgovorni za ovakvu štetu i opasnost moraju biti najoštrije kažnjeni, a javnost o tome obaveštena”, navela je Nataša Lalić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!