LSV prihvata Pastorov poziv

10 sep 2014

Bogaroški je dodao da je LSV postigla visok stepen saglasnosti sa DS

Predsednik Poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški potvrdio je danas da će se ta stranka odazvati pozivu predsednika Skupštine Vojvodine i lideru Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora.

Bogaroški je za Autonomiju ocenio da je prvo potrebno videti o čemu će se tačno razgovarati i šta je ideja koncentracione vlade.

„Da vidimo koji su to politički principi i smisao takve vlade, kao i šta bi to donelo građanima Vojvodine“, rekao je Bogaroški.

On je podsetio da je predsedništvo LSV koje je zasedalo prošle nedelje usvojilo platformu sa političkim postulatima i dalo rok od 30 dana da se pregovori te stranke o Pokrajinskoj vladi privedu kraju.

„Postigli smo i visok stepen saglasnosti sa Demokratskom strankom i očekujem da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju dogovorenog“, rekao je Bogaroški.

Na pitanje kakav će biti odgovor LSV ukoliko DS na razgovorima ostane pri odluci da neće učestvovati u vladi čiji je deo i Srpska napredna stranka (SNS), Bogaroški je istakao da tada nema reči o koncentracionoj vladi, već u tom slučaju političke stranke pregovaraju o pravljenju neke druge većine.

On je dodao i da ne želi da licitira ishodom razgovora koji se očekuje u utorak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!