LSV: Prestanite sa verbalnim linčovanjem, jer je to put do fizičkog nasilja

"Slučajevi streljanih političara počinjali su, takođe, verbalnim napadima sa političkih govornica i iz medija”

29. sep 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od vlasti u Srbiji da prekinu sa verbalnim nasiljem jer je to “skoro siguran put, kako se to pokazalo na mnogobrojnim primerima, u fizičko nasilje”.

“Ako se setimo Ćuruvije, Đinđića ili Olivera Ivanovića, jasno je da je nepristojno danas ne reagovati na eskalaciju verbalnog nasilja, kojom se vlast obračunava sa svojim protivnicima. Na ovaj način ona stvara atmosferu u kojoj je dozvoljeno preći granicu verbalnog otvoreno provocirajući linč. Slučajevi streljanih političara počinjali su, takođe, verbalnim napadima sa političkih govornica i iz medija”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su napadi na javne ličnosti koje su otvoreno pokazale neslaganje sa vladajućom partijom i sistemom funkcionisanja države, u poslednje vreme su sve češći i brutalniji.

“Na udaru su se našli glumci, reditelji, pisci, a bezobzirnost i bahatost u obraćanju iskazana je i opaskom ministra Đorđevića, koji je poslanici LSV-a Oleni Papugi u Skupštini Srbije rekao da ni ona ne razume ono što su joj napisali da pročita”, piše u saopštenju.

Dodaje se da to ne abolira ostale aktere političke scene koji se služe istom matricom i prizemnim govorom mržnje.

“Agresija, javni linč i prostakluk je nešto što LSV neće tolerisati i protiv čega će se boriti bez obzira odakle dolaze. Ne može nam biti uteha da to nije samo naš specijalitet, jer se poslednji u nizu primera, slučaj Milorada Pupovca, odigrao u Zagrebu, kada je posle orkestrirane kampanje usledio i napad usred belog dana”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga