LSV pozdravila odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

"Vesti iz Skoplja ohrabruju i iznova pokazuju da je jedini put, koji zemlje Balkana moraju da slede, politika dobrosusedske saradnje i sporazumevanja"

12. jan 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je danas odluku poslanika makedonskog Sobranja da prihvate amandmane na Ustav Makedonije kojim se ime zemlje menja u Republika Severna Makedonija.

Pozitivna odluka više od dve trećine poslanika Sobranja predstavlja finalizaciju Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja o kanačnom rešavanju spora oko imena Makedonije.

Poslednji korak u cilju konačnog sprovođenja dogovora sa Prespe biće njegova ratifikacija u grčkoj skupštini.

“Sinoćnje vesti iz Skoplja ohrabruju i iznova pokazuju da je jedini put, koji zemlje Balkana moraju da slede, politika dobrosusedske saradnje i sporazumevanja. Makedoniji se sada otvaraju vrata bržim evroatlantskim integracijama koje će omogućiti stabilnost, bezbednost, ali i ekonomski napredak zemlje”, naveo je u saopštenju za javnost sekretar za međunarodnu saradnju LSV-a Aleksandar Jovanović

On je pozvao i sve druge političke aktere u regionu da “sa strane ostave podele i iracionalnu politike mržnje”, te da se posvete radu na stvaranju mirnog i prosperitnog regiona.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga