LSV: Posle dva Pajtićeva mandata, Vojvodina nerazvijena

10 jan 2012

Pajtić pokušava da izbegne odgovor na pitanje zašto se odustalo od toga da Vojvodina dobije zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je danas saopštila da je zadovoljna saradnjom sa Demokratskom strankom (DS) u vezi sa ciljevima koji su okupili Vladu Srbije, ali da nije spremna da ćuti pred nesposobnošću onih koji ne rade u interesu građana.

Reagujući na izjavu predsednika Pokrajinskog odbora DS Dušana Elezovića da LSV oštro kritikuje vlast, a koristi privilegije, portparolka te LSV Aleksandra Jerkov je rekla da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ne čini ništa da podrži LSV u borbi da pokrajina dobije milijarde dinara koje joj duguje država.

Ona je upitala kako je moguće da posle dva mandata Bojana Pajtića na čelu Vlade Vojvodine, Pokrajina ostane nedovoljno razvijeni region Srbije.

„Kako je moguće da se Vojvodina zadužuje, a sa druge strane Bojan Pajtić ništa ne čini da podrži LSV u borbi da u Vojvodinu stignu milijarde dinara koje Srbija duguje Vojvodini“, navela je Jerkov i ponovo optužila Pajtića za odustajanje od Platforme o položaju Vojvodine u novom Ustavu Srbije.

Ona je rekla da Pajtić pokušava da izbegne odgovor na pitanje zašto se odustalo od toga da Vojvodina dobije zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlasti, imovinu i izvorne prihode koji su garantovani Ustavom Srbije.

„LSV ne spori da je u Vojvodini urađeno 1.300 kapitalnih objekata te nekoliko spomen- ploča, ali nam nije jasno zašto se to koristi kao izgovor za zadovoljavanje mrvicama kolača koji su, bez otpora Vlade Vojvodine, odneti u Beograd“, navela je Jerkov.

Dušan Elezović je kritikovao LSV i njene lidere i ocenio da ta stranka više neće moći da pravi koalicije jer drugačije ne može da pređe cenzus.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!