LSV: Pokrajina hitno da pokrene donošenje zakona o finansiranju Vojvodine

11 dec 2017

"Daljim odlaganjem Vojvodini se nanosi finansijska šteta, a njene institucije omalovažavaju"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Pokrajinsku vladu i Skupštinu Vojvodine da zajedno sa svojim stranačkim i koalicionim partnerima u republičkoj vlasti pokrenu razgovor o ubrzanom donošenju Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine.

U saopštenju te stranke navodi se da je ministar finansija Srbije Dušan Vujović u petak odgovarajući na pitanje poslanika LSV u Skupštini Srbije Nenada Čanka poručio da je „spreman da razgovara o tom zakonu, njegovom brzom usvajanju i primeni na delu“.

Dodaje se i da je Vujović rekao da nema „ni profesionalnog, ni finansijskog ograničenja da taj zakon bude donet i primenjen“.

„Budući da spremnost za donošenje tog zakona postoji, potrebno je da čelni ljudi pokrajinske vlasti pokažu da je donošenje tog zakona politički relevantna tema i da se daljim odlaganjem Vojvodini nanosi finansijska šteta, a njene institucije omalovažavaju„, ukazao je predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški.

On smatra da je na potezu je pokrajinska vlast, „koja je dužna da iskoristi ovu priliku“.

Naročitu odgovornost ima pokrajinski premijer Igor Mirović, koji je prošle godine, uoči donošenja budžeta za 2017. poručio da se nada da je to poslednji budžet koji će biti donet bez zakona o finansiranju nadležnosti“, podsetio je Bogaroški.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!