LSV: Pastor obmanjuje javnost umesto da se izvini

16 sep 2014

Snimak nepobitno potvrđuje da je Pastor zaista rekao to što pokušava da demantuje

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas ponovo od predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora da se izvini zbog nacionalističkih izjava i poručila mu da prestane da obmanjuje javnost.

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški zatražio je sinoć od Pastora da se izvini zbog izjave da se nekima ne sviđa što on “kao Mađar hrišćanin” pokušava da okupi sve političke stranke za isti sto.

Pastor je danas na konferenciji za novinare demantovao da je to rekao i poručio LSV-u da nekoliko puta pogleda snimak sa te pres konferencije.

LSV je medijima dostavio video snimak Pastorove sinoćne konferencije, na kojem se čuje da je on doslovno rekao sledeće: “…Jer je ambicija ako ne svih, a ono bar nekih, da se potkopa ambicija predsednika Skupštine. Neće valjda jedan Mađar hrišćanin iz SVM uspeti da okupi oko stola. To stalno provejava…” (obratiti pažnju na deo priloga počev od 50. sekunde).

LSV je Pastora optužio da se “upetljava u laž” umesto da se izvini za “sramotu” koju je naneo i sebi i Skupštini Vojvodine.

“To je mogao da ispravi izvinjenjem. Ovako sramota zbog nesmotrene izjave prerasta u skandal”, ocenila je ta stranka i dodala da Pastor “otvoreno obmanjuje javnost” i po prvi put u političkoj praksi Vojvodine i njenog parlamenta “uvodi princip nacionalnih i verskih podela”.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!