LSV: Objaviti potpune informacije o broju nezaposlenih u Vojvodini

02 mar 2018

"Veliki broj onih koji su otišli iz zemlje, a to i nije neki podatak za pohvalu"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od Pokrajinske vlade da prikaže relevantne podatke o „smanjenu broja nezaposlenih“ u Vojvodini, kao i da javnost obavesti i o tome „za koliko se povećao broj zaposlenih“.

„Plasirati u javnost podatke o 16,4 odsto smanjenoj nezaposlenosti, bez podataka koliko se onda povećao broj zaposlenih je klasična manipulacija. Javnosti su potrebne potpune informacije iz kojih će moći da vidi potpunu sliku, a ne samo njen lepši deo, koji služi u propagandne svrhe partiji na vlasti“, saopštila je LSV, reagujući na izjavu potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića koji je objavio podatak da je u Vojvodini 26.000 nezaposlenih manje.

LSV je ukazala i na podatke koji su objavljeni 2. februara 2017, na osnovu istraživanja koje je radila Organizacija ujedinjenih nacija, a u kojima se navodi da u Srbiji 10,9 odsto stanovništva živi van granica zemlje.

„Jasno je da je u tih 26.000 nezaposlenih manje u Vojvodini veliki broj onih koji su otišli iz zemlje, a to i nije neki podatak za pohvalu“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!