LSV: Novi Sad ima kadrova za funkciju načelnika policije

05 sep 2014

Ovo se ne bi dešavalo da postoji Policijska uprava za Vojvodinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas kao „potpuno neverovatno“ da novi načelnik Policijske uprave u tom gradu bude iz Beograda.

„Mi smo sigurni da u Novom Sadu i ovdašnjoj Policijskoj upravi postoje ljudi za tako važno mesto. I sigurni smo da se sve ovo ne bi dešavalo da postoji Policijska uprava za Vojvodinu“, navodi se u saopštenju LSV.

Dodaje se da je pet godina od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) traženo da Novi Sad zbog loše bezbednosne situacije dobije još policajaca, da je Novi Sad četiri godine čekao da dobije načelnika, a da tri godine čeka novu policijsku stanicu u Novom naselju.

„Tri godine MUP u Beogradu nije u stanju da uradi sistematizaciju, pa da prostor koji je obezbeđen bude pretvoren u preko potrebnu policijsku stanicu za područje Novog naselja, Telepa, Adica i Detelinare“, naveo je LSV.

Ta stranka je upitala da li je sve to rađeno da bi „na kraju bio doveden policijski kadar iz Beograda“.

Lokalni mediji preneli su juče informaciju da je načelnik novosadske policije Stevan Krstić smenjen sa funkcije, a da će novi načelnik biti Siniša Radaković iz Beograda, koji je do sada obavljao funkciju komandira Policijske stanice Vračar.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!