LSV: Nikolić nije odgovorio na pitanja o svojoj diplomi

10 Jun 2012

„Da li je dolazio na predavanja, kada je polagao ispite i da li su drugi studenti prisustvovali polaganju njegovih ispita?"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da vest da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima fakultetsku diplomu predstavlja „zamenu teza”, jer je pravo pitanje kako je on došao do te diplome.

„Da li je dolazio na predavanja, kada je polagao ispite i da li su drugi studenti prisustvovali polaganju njegovih ispita? Zašto se 2008. godine kandidovao za predsednika Srbije sa srednjom stručnom spremom ako je diplomirao godinu dana ranije?”, navodi se u saopštenju za javnost LSV-a.

Ta stranka je upitala i zašto je Nikolić 2006. godine izjavio da studira prava u Kragujevcu i da će diplomirati za godinu dana, a u isto vreme je već uveliko bio student menadžmenta u Novom Sadu gde je i diplomirao godinu dana kasnije.

„Deo odgovora na ta pitanja dobili bismo da se studentski dosije Tomislava Nikolića stavi na uvid javnosti. To bi trebalo da izbori poverenik za informacije od javnog značaja”, naveo je LSV.

Fakultet za menadžment sapopštio je juče da je Prosvetna inspekcija utvrdila „verodostojnost diplome” predsednika Srbije Tomislava Nikolića o stečenom visokom obrazovanju na tom fakultetu.

Nikolić tokom kampanje za predsedničke izbore nije javnosti pružio pomenute odgovore, ali je podneo tužbu protiv portparolke LSV-a Aleksandre Jerkov i zatražio
odštetu od 200 miliona dinara za nanošenja duševnog bola zbog pitanja gde je i kada diplomirao.

Jerkov je tada kazala da bi bilo koji političar u Evropi pokazao diplomu i obrazložio zbog čega je došlo do zabune i greške u njegovoj zvaničnoj biografiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!